BARZA lansează aplicația care monitorizează zilnic variațiile hormonale feminine

BARZA lansează aplicația care monitorizează zilnic variațiile hormonale feminine

BARZA lansează o aplicație de monitorizare zilnică a variațiilor hormonale care pot influența starea fizică și emoțională a femeilor pe parcursul unui ciclu menstrual. Prin introducerea datei de început a ultimului ciclu, durata acestuia și durata menstruației, aplicația BARZA oferă informații personalizate. Primești și recomandări zilnice  privind activitățile, alimentația care te ajută să treci mai ușor peste disconfortul anumitor etape ale lunii.

Cu ajutorul monitorizării zilnice, utilizatoarele aplicației pot afla care sunt zilele cu nivel optim de energie. Sau zilele în care se pot simți în cea mai bună formă, potrivite pentru a demara proiecte importante. 

Care sunt informațiile medicale care stau la baza aplicației?

Pe parcursul unui ciclu menstrual, starea fizică și emoțională a femeilor este influențată de nivelurile  hormonilor.  Estrogenul și progesteronul, care stimulează secreția de serotonină (hormonul fericirii), de endorfine și de cortizol (hormonul stresului).

Astfel, prima parte a ciclului menstrual – faza foliculară –  când nivelurile de estrogen, serotonină și endorfine sunt crescute, este numită și perioada “fericită” a lunii. După ovulație, în faza luteală, scade treptat nivelul de estrogen, crește nivelul de progesteron și cortizol, ceea ce poate influența negativ starea fizică și emoțională.

Cum funcționează aplicația BARZA?

Aplicația Barza are rolul de calendar digital pentru monitorizarea variațiilor hormonale pe parcursul ciclului menstrual și, în plus, este și un calendar suport pentru femeile care își doresc un copil, deoarece, în urma datelor introduse, este indicată ziua în care trebuie să înceapă utilizarea testului de ovulație, pentru a afla care sunt cele mai fertile zile pentru concepție.  Iar atunci când sunt nerăbdătoare să afle dacă sunt însărcinate, aplicația îi recomandă să folosească testul de sarcină ultrasensibil, cu 5 zile mai devreme de data probabilă a următoarei menstruații, astfel încât să scurteze așteptarea.

În plus, dacă o femeie este în prima zi a menstruației, aplicația recomandă exerciții ușoare pentru combaterea stării determinate de estrogenul scăzut și folosirea plasturilor împotriva durerilor menstruale, pe bază de cărbune activ, care generează căldură terapeutică și calmează crampele.

Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS și poate fi descărcată gratuit.

Predispoziția pentru anumite stări sau simptome diferă în funcție de fiecare persoană în parte și poate fi influențată de un cumul de factori externi. Această aplicație nu poate stabili un diagnostic, un tratament și nu subtituie o metodă contraceptivă sau un consult medical de specialitate, însă aplicația BARZA se dorește a fi un ghid pentru a ușura viața doamnelor și domnișoarelor și a le ajuta sa se cunoască mai bine.

Grija pentru femei pe care BARZA o demonstrează de mai bine de 20 de ani, rămâne o constantă în demersurile și inovațiile din portofoliul brandului.

Aplicația BARZA este un produs oferit de Testul Barza, primul test de sarcină din România, lansat în anul 1995, recomadat de Societatea de Obstetrică și Ginecologie.

 

***

Despre BARZA

BARZA – de peste 20 de ani alături de tine!

Din 1995, de când a introdus pe piața din România primul test de sarcină, BARZA a rămas alături de femeile din România, fiind un partener de încredere care a căutat permanent să vină cu soluții inovatoare pentru aspectele delicate cu care se confruntă acestea.

O afacere de familie care a început ca un proiect temerar, este astăzi un business antreprenorial de succes, validat de încrederea consumatorilor și a medicilor care recomandă produsele BARZA de mai bine de 20 de ani!

În prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde: teste de sarcină clasice (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de sarcină ultrasensibile (tip casetă, tip stilou, tip bandă), teste de ovulație, teste de fertilitate de cuplu, test de menopauză, plasturi împotriva durerilor menstruale și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.

Pentru detalii suplimentare, puteți accesa site-ul: https://testulbarza.ro/ și ne puteți urmări pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/testelebarza/

 

17 comments

 • Cristina Barbieru05/02/2018 at 13:27
  Super utila aceasta aplicatie pentru femei.Răspunde
 • Emilia05/02/2018 at 16:03
  Nu stiam de aceasta aplicatie, pana acum am folosit Clue, insa si acesta arata bine. Cred ca voi incerca si aceasta versiune.Răspunde
 • Valeria Chertes05/02/2018 at 16:34
  Multumim pentru recomandare, nu stiam de aceasta aplicatie.Răspunde
 • carmen alexa05/02/2018 at 20:02
  Foarte utila aplicația. O caut și eu ?Răspunde
 • Irina05/02/2018 at 20:28
  Nu știam de aceasta aplicatie, dar nu prea m-aș înțelege cu ea.Răspunde
 • Ioana S. Pavel05/03/2018 at 17:01
  Mi se pare o aplicatie foarte buna, am descarcat-o si eu si mi se pare cel mai usor de folosit din toate aplicatiile incercate pana in prezent.Răspunde
 • LacraRevs (@LacraRevs)05/03/2018 at 18:25
  Deși există multe alte aplicații la fel, un avantaj ar fi interfața aplicației care arată foarte bine!Răspunde
 • Natalia05/03/2018 at 19:08
  Barza imi aminteste de primul test...faina aplicatiaRăspunde
 • Daniela Oţet05/03/2018 at 20:14
  Ideea care stă la baza acestei aplicații mi se pare super. Nu stiam de aplicație.Răspunde
 • Simona05/03/2018 at 21:20
  O sa testez si eu aplicatia!! Deja folosesc ceva asemanator. ???Răspunde
 • Rokolla05/03/2018 at 21:21
  Foarte utila aplicatia. Mi-am instalat-o si eu si o gasesc foarte potrivita pentru femeiRăspunde
 • Miss R05/04/2018 at 8:20
  Cat de super este aplicatia, stiam si eu de ea <3Răspunde
 • Simona Tinca05/04/2018 at 8:46
  Super recomandare, nu stiam de aplicatia asta.Răspunde
 • Andrea Chitic05/04/2018 at 15:16
  Eu folosesc o alta aplicație pentru monitorizarea perioadei menstruale, dar cred că acesta Barza este mai complex. Mulțumim!Răspunde
 • Diana05/05/2018 at 5:48
  Ce tare! Eu aveam una in engleză, dar o sa o testez.Răspunde
 • Zelist Blog » Blog Archive » 26 aprilie – 02 mai 2018 – Saptamana in Social Media05/07/2018 at 9:16
  […] & Partners: BARZA lanseaza aplicatia care monitorizeaza zilnic variatiile hormonale […]Răspunde
 • Loredana05/07/2018 at 12:41
  Cand imi schimb telefonul, am sa instalez aplicatia. Desi la faza cu ovulatia..nu stiu daca ma va ajuta un calendar sau o aplicatie :)))Răspunde

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.