Creative Nails Collab – #8 Chocolate

Creative Nails Collab – #8 Chocolate

Săptămâna trecută v-am îndulcit cu Vată de zahăr, săptămâna asta e și mai și…vă îndulcim cu ciocolată.

Ciocolata neagră este desertul meu preferat.

Wikipedia ne informează că istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, când cultura arborelui de cacao era practicată în America de Sud.

Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.

În 1519, conchistadorul Hernando Cortez a descoperit că Montezuma, conducătorul aztecilor, obișnuia să bea o băutură preparată din semințe de cacao, numită „chocolatl”. Montezuma obișnuia să bea aproape cincizeci de căni pe zi. El i-a servit lui Hernando Cortez această băutură regală, pe care acesta a găsit-o cam amară pentru gustul său.

Spaniolii au adăugat trestie de zahăr și i-au îmbogățit aromă cu ajutorul vaniliei și scorțișoarei. În plus, au descoperit că băutura este mai gustoasă servită fierbinte.

În secolul XIX s-au produs două transformări importante în istoria ciocolatei. În 1847, o companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei, iar doi ani mai târziu, elvețianul Daniel Peter s-a gândit să adauge un ingredient nou: laptele.

La scurt timp, o nouă invenție a marcat istoria ciocolatei: temperatura de topire mai scăzută decât cea a corpului uman. Așadar, ciocolată se topește în gură și la figurat, dar și la propriu. Ciocolată neagră se topește la 34 – 35 grade Celsius, în timp ce pentru ciocolată cu lapte este nevoie de o temperatură mai scăzută cu câteva grade. În prezent, ciocolata cu lapte este cel mai căutat sortiment, ciocolata neagră fiind apreciată doar de 5-10 % dintre consumatorii acestui produs.

Așa că eu mă încadrez între acei 5-10 la sută deoarece prefer ciocolata neagră.

Ce am folosit pentru manichiura de azi:

Peste baza Melkior 9in1 am aplicat oja ciocolatie Catrice #01Fashion Addicted din colecția Brown Collection, este o ojă metalică, iar peste ojă albă Essence Wild White Ways am aplicat water decals potrivite temei de astăzi. La final am sigilat cu topcoat gel Farmec.

Pentru că recent am încercat o aromă nouă de ciocolată neagră cu chilli și mi-a plăcut foarte mult, am pus și un mic chilli pe o unghie.

Manichiura am realizat-o foarte repede și am purtat-o cu drag câteva zile.

Să vedem ce manichiuri ciocolatoase au făcut fetele:

  1. Madalina –https://myprettynubs.blogspot.ro/
  2. Claudia – http://www.claudiaschoice.ro/
  3. Mihaela – http://elasdreams.blogspot.ro/
  4. Georgiana https://mademoisellejasmine.ro/
  5. Deyutza – https://deyutza.ro/
  6. Raluca Denise – https://www.instagram.com/babyralukutza/
  7. Alina Elena – http://alinapink.ro/
  8. Cristina-http://nailsartconcristina.blogspot.com.es/
  9. Violeta https://www.lucruri-interesante.ro/

Vă pup și vă doresc un weekend frumos, se pare că vine iarna. Dar noi vă așteptăm în martie cu alte provocări primăvăratice.

Please follow and like us:

47 thoughts on “Creative Nails Collab – #8 Chocolate