Poveștile cu final fericit se citesc pe piele!!

Poveștile cu final fericit se citesc pe piele!!

Este o campanie foarte frumoasă Bioderma, în cadrul căreia de Crăciun am primit și eu două kit-uri  pentru îngrijirea pielii atopice.

Unul l-am păstrat pentru mine, unul l-am făcut cadou prietenei mele Romi al cărui băiețel se confruntă cu astfel de probleme.

Multe persoane au o predispoziție genetică pentru dermatitele atopice. Aceia care sunt afectați de aceste probleme au un sistemul imunitar extrem de reactiv. Mai mult, pielea atopica arată semne de uscăciune severă.

Factorii de mediu ar explică și creșterea numărului de dermatite atopice: poluare, fumat pasiv etc.

Trecerea de la temperaturile crescute de vară la cele extreme de scăzute de toamnă şi iarnă reprezintă un moment sensibil pentru pielea noastră delicată. Multe femei, dar şi copiii, se confruntă în această perioadă cu pielea uscată, însoţită de roşeaţă, mâncărime, senzaţie de înţepătură şi arsură.

Statisticile arată:

→între 15-30% dintre copii şi între 2 şi 10% dintre adulţi se confruntă cu dermatita atopică (eczema atopică), o boală inflamatorie cronică ce se manifestă initial prin mâncărimi care ulterior supurează şi mai apoi se formează băşici.

Pielea atopică îşi poate face simţită prezenţa încă din primele luni de viaţă. Particularitatea pielii atopice constă în faptul că aşa-numitele ceramide sunt deficitare, ceea ce face ca apa să nu fie menţinută în piele, acest lucru cauzând uscarea excesivă a pielii. Astfel, tegumentele persoanelor care se nasc atopice trebuie hidratate mai mult.

În cazul pielii atopice cheia este hidratarea. Hidratarea se obţine din alimentaţie, însă şi din aplicarea locală a unor creme create special pentru nevoile pielii atopice. Pentru a menţine un nivel optim de hidratare a pielii, se recomandă aplicarea de creme dermato-cosmetice şi de două ori pe zi.

Gama Atoderm a fost creată special pentru pielea sensibilă, foarte uscată și atopica.

Prin gama sa Atoderm, BIODERMA oferă o soluție originală pentru pielea sensibilă atopică şi pielea foarte uscată. Datorită formulei sale dermo-brevetate, Atoderm reface în mod biologic şi durabil filmul hidrolipidic al pielii deshidratate şi uscate.

Voi cu ce produse vă mențineți pielea hidratată în sezonul rece?

4 comments

 • Valeria Chertes01/14/2019 at 11:47
  Produse foarte bune au cei de la Bioderma.Răspunde
 • Marinescu Constantina Cristina01/14/2019 at 18:32
  Folosim și noi produsele lor și suntem foarte mulțumiți!Răspunde
 • Sery Andreea01/18/2019 at 17:56
  Imi plac produsele de la BiodermaRăspunde
 • Nicolae Claudia02/04/2019 at 11:39
  Si noi folosim produsele Bioderma. Sunt foarte bune, mai ales cand pielea copilului are dermatitaRăspunde

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.