Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor

Trandafirul a fost și va rămâne regele florilor. Pe lângă faptul că este cea mai populară floare din lume este și cea mai cultivată. Trandafirii nu sunt folosiți doar ca decorațiuni, ci sunt și cadouri florale spectaculoase pe care să le oferim celor dragi. Și pentru a vă face darul mai semnificativ, este necesar să cunoașteți semnificațiile culorilor acestora.
Trandafirii sunt simbolul perfecțiunii. Chiar și spinii abominabili nu fac nimic pentru a submina popularitatea trandafirilor. Ei ne hipnotizează cu adevărat trupul și sufletul cu frumusețea lor încântătoare și aroma îmbătătoare. Astăzi ne putem bucura de enorm de multe soiuri de trandafiri de diferite culori, iar fiecare trandafir are o semnificație diferita. Cunoașterea semnificațiilor fiecărei culori de trandafir vă poate ajuta pentru a-i folosi în cel mai bun mod posibil.


“În ciuda faptului că sunt atât de populari, majoritatea oamenilor știu atât de puține lucuri despre trandafiri. Și pentru că suntem iubitori adevărați de trandafiri, zilnic aflăm lucruri noi despre ei, pe care vrem să le transmitem mai departe. Pământul a fost binecuvântat cu un trandafir și frumusețea lui de ceva vreme. Dacă trebuie să avem încredere în înregistrările fosile, 35 de milioane de ani mai exact. Florile de trandafir sunt disponibile în mai mult de 300 de subspecii în mod natural și peste zece mii de specii de soiuri (hibride).

Majoritatea speciilor de trandafiri naturali sunt originare din Asia, deși unele sunt originare și din Europa și America. Cultivarea trandafirului a început acum aproximativ 5000 de ani în China și Persia. Am adunat mii de ore de cercetare și am pus cap la cap informații din întreaga lume, de la folosirea trandafirilor, la plantarea și îngrijirea acestora, până la culorile și simbolurile lor. Pentru că trebuie să recunoaștem, aceste flori regale ne fac viața mai frumoasă, indiferent că îi primim sau îi dăruim!.” – Viaceslav Buhna, owner Famousroses.eu.

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor

Nu este deloc surprinzător faptul că cea mai comună semnificație a trandafirului este Dragostea, iar toate celelalte simboluri asociate florii de trandafir sunt oarecum legate de iubire. Semnificațiile culorii trandafirilor au fost stabilite pentru a decide scopul și utilizarea lor. Semnificația culorii din spatele trandafirilor provine din diferite culturi și țări din întreaga lume și uneori variază de la o cultură la alta. Semnificațiile culorii trandafirilor sunt similare. În funcție de culoarea trandafirului pe care o alegeți, veți trimite un mesaj diferit de fiecare dată!
Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses au realizat un top al celor mai iubite culori de trandafir și semnificațiile acestora. Iată o listă de semnificații a culorii trandafirilor pentru a vă ajuta să îi identificați rapid!
Trandafirul roșu: iubire, dragoste, pasiune
Trandafirul alb: inocență, puritate, pace
Trandafirul galben: prietenie, fericire, bucurie
Trandafirul roz: afecțiune, dragoste, admirație
Trandafirul portocaliu: speranță, un nou început
Trandafirul bej: perfecțiune, atenție, simpatie și spiritualitate
Trandafirul piersică: feminitate, delicatețe, modestie și puritate
Trandafirul lavandă: incântare, adorație și dragoste la prima vedere
Trandafirul verde: fertilitate și abundență
Trandafirul albastru: unicitate, raritate, prețiozitate
Trandafirul negru: unicitate, renaștere
Trandafirul mov: regalitate, lux și măreție
Trandafirul curcubeu: bucurie, distracție și fericire
Trandafirul roz închis: recunoștință, apreciere, fericire și afecțiune
Trandafirul roz deschis: emoție și dorință
Trandafiri Burgundy: frumusețe, afecțiune, pasiune și loialitate
Trandafirul crem: fmec, chibzuință, har și recunoștință
Trandafirul coral: energie, dorință și fascinație
Trandafirul violet închis: regalitate, glorie, descântec
Trandafirul verde mentă: bogăție și abundență
Trandafir de culori mixte roșu și galben: fericire și veselie
Trandafir de culori mixte roșu și alb: unitate, armonie
“Ne putem plânge pentru că tufele de trandafiri au spini sau să ne putem bucura pentru că tufele de mărăcini au trandafiri.” (Abraham Lincoln)


Semnificația trandafirului roșu

Cei mai populari dintre toți trandafirii pentru cadouri sunt trandafirii roșii. Se crede că trandafirii roșii semnifică dragostea, frumusețea și romantismul. Sunt folosiți pentru a transmite felicitări, dragoste sinceră, respect, curaj și pasiune. Acest lucru îi face ideali pentru multe sentimente și evenimente. Un buchet numai cu trandafiri roșii înseamnă pur și simplu „dragoste”. Există un motiv pentru care costul trandafirilor roșîi crește în fiecare an în preajma Zilei Îndrăgostiților, ei sunt simbolul universal al iubirii și al afecțiunii.

Semnificația trandafirului roz

Trandafirii roz sunt un mod de a arăta apreciere, de a spune „Mulțumesc”. Ei sunt asociați cu grația, perfecțiunea, fericirea, admirația și blândețea. Trandafirii de un roz mai intens semnifică recunoștință și reprezintă un cadou grozav de mulțumire. Culoarea roz este o alegere excelentă pentru a arăta dragostea pentru cineva tânăr, dar sunt și versatili. Ei pot da fie un sens platonic, fie unul romantic destinatarului. Dacă sunteți la începutul unei povești de dragoste, trandafirii roz ar putea reprezenta o alegere mai bună decât cei roșii.

Semnificația trandafirului Burgundy

Culoarea acestui trandafir este un vișiniu – roșu închis, cu o notă de maro în ea. Numele culorii provine de la nuanța vinului Burgundy, care provine din regiunea Burgundy din Franța. Această culoare este adesea considerată culoarea regalității și în timpul erei victoriane, a fost asociată cu sentimentele de pasiune. Această culoare poate fi o alegere minunată pentru orice ocazie romantică și în special pentru Ziua Îndrăgostiților.

Semnificația trandafirului galben cu roșu

Mulți trandafiri au mai mult de o singură culoare. Aceștia se numesc trandafiri pestriți. Pentru a găsi sensul, este necesar să examinați cele două culori și să le combinați într-un singur sentiment. Un trandafir galben cu roșii transmite sentimente joviale și fericite destinatarului. De asemenea, poate însemna prietenie sau începerea unei relații de dragoste.

Semnificația trandafirului alb

Aceasta este culoarea tradițională a mireselor, iar trandafirii albi sunt adesea folosiți în buchetele de mireasă. Cu toate acestea, trimiterea de trandafiri albi poate fi, de asemenea, modul în care un admirator secret își poate exprima interesul, încă nedezvăluit, față de destinatarul trandafirului. Albul este asociat cu puritatea, bunătatea, inocența și lumina. Este considerată a fi culoarea perfecțiunii. Culoarea albă este pură, sigură și curată și o conotație pozitivă.

Semnificația trandafirului lavandă

Trandafirii de culoarea lavandei sunt mai puțin răspândiți decât alte culori. Mesajul lor este unul de încântare, adorație și dragoste la prima vedere. Deoarece nuanțele de violet sunt asociate cu regalitatea, trandafirii de lavandă pot simboliza și respectul și admirația.
Semnificația trandafirului galben – Această culoare strălucitoare și veselă a fost descoperită în secolul al XVIII-lea în Asia de Sud-Est. Trandafirii galbeni sunt printre cele mai încântătoare flori, iar semnificațiile acestora includ prietenia și admirația. Este cea mai bună alegere pentru un buchet de ziua prieteniei. De asemenea, îi puteți folosi pentru momentele de afecțiune și devotament. Trandafirii galbeni reprezintă, de asemenea, fericire și bucurie.

Semnificația trandafirului curcubeu

Atunci când sunteți în căutarea unui cadou floral care să fie glorios de frumos și luminos și care indică fericirea, trandafirii curcubeu sunt alegerea perfectă. Sensul trandafirului curcubeu variază în funcție de alegerea diferitelor culori. Acestea prezintă un amestec minunat de petale viu colorate și reprezintă un cadou vesel pentru orice vârstă. Renumiți pentru că aduc un zâmbet instant pe față, trandafirii curcubeu sunt perfect potriviți pentru aproape toate ocaziile speciale și sunt un cadou incredibil pentru prieteni și membrii familiei. Asociați cu bucuria, distracția și fericirea, trandafirii curcubeu sunt cunoscuți și sub numele de trandafiri caleidoscop sau trandafiri fericiți.
“Atunci când vorbim de folosirea florilor ca și cadouri, majoritatea oamenilor aleg trandafirii sau, cel puțin, includ câteva flori în buchet sau în aranjamentele florale oferite. Fie că vreți să transmiteți dragostea și afecțiunea pentru cineva sau să cereți mâna cuiva, fie că vreți să felicitați pe cineva sau îi doriți să se facă bine în curând, trandafirul este cea mai bună alegere pentru toate ocaziile. Credem că într-adevăr, trandafirii merită pe deplin să fie regii lumii florilor!.” – Viaceslav Buhna, owner Famous Roses.
Intrați în lumea magică a trandafirilor pe famousroses.eu. Aveți de ales dintre sute soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume, de la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecţie, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

8 comments

 • Inna Alina06/19/2023 at 14:29
  Iubesc trandafirii sunt florile mele preferate!Răspunde
  • Ionica Arsene06/19/2023 at 15:16
   Trandafirii Burgundy ii ador .îmi plac toți dar aceștia au un miros și o culoare ce ma topesc .Răspunde
   • Valeria Chertes06/19/2023 at 19:12
    Iubesc foarte mult trandafirii, am foarte mulți în curte .Răspunde
  • Asaftei Simona06/19/2023 at 17:43
   Toate florile îmi plac ,dar trandafirii sunt printre preferații mei !Răspunde
 • Simona Banica06/19/2023 at 19:38
  Îmi plac mult trandafirii!Răspunde
 • Anghelina Irina Gabriela06/20/2023 at 5:57
  Ador trandafirii în toate culorile lor.Nu știam semnificația fiecărei culori ai acestor floriRăspunde
 • Loredana Cereces06/20/2023 at 9:18
  Vai,nu stiam ca exista atatea feluri si culori de trandafiri!!Nu stiam nici ce semnifica culorile lor!Mie imi plac cel mai mult cei rosii!Răspunde
 • Cocosila Petruta Daniela07/01/2023 at 6:53
  Ii ador, indiferent de culoare. ♥️Răspunde

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.