TPAweeklychallenge – #3 Mandala

TPAweeklychallenge – #3 Mandala

Pentru manichiura de astăzi  “Mandala” am ales ceva colorat.

Am mai realizat în trecut manichiuri Mandala, le găsiți aici, dar acestea au fost ștampilate și nu atât de colorate.

Am folosit oja Avon holografică mov – Futurist, după cum vedeți nu mă despart deloc de mov, primită cadou de Crăciun de la draga mea Deyutza.

Dacă mă urmăriți pe Instastory le-ați văzut recent acolo.

Și pentru că îmi era dor de un water decals, am scotocit prin colecție și am găsit ceva colorat așa cum îmi doream.

Am realizat foarte repede manichiura. Am aplicat baza Eveline 8in1, apoi oja în două straturi pentru o opacitate bună, după ce s-a uscat am aplicat WD pe două unghii, apoi am sigilat totul cu Farmec topcoat gel.

Să vedem ce inspirație pentru Mandala au avut fetele:

Mandala constituie un simbol și totodată un ritual, originare din Hinduism și Budism. Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigoare o anumită simetrie care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având că structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.

Mandala provine din sanscrită şi însemană cerc sacru. Aceasta este o diagramă alcătuită din mai multe cercuri şi pătrate combinate în fel şi chip, iar în unele religii orientale reprezintă simbolul cosmosului. În aceste religi, conexiunile cu divinitatea erau facilitate de mandale, folosite pe post de suport pentru concentrare şi meditaţie. Şi în psihologie sunt folosite mandalele, Carl Gustav Jung interpretându-le ca pe simboluri ale individualităţii.

Călugării budişti, dar şi amerindienii folosesc mandalele pentru a invoca energia divină atunci când au nevoie de aceasta în scopuri tămăduitoare. De asemenea, studiile făcute de C. Jung au dezvăluit că vindecarea este facilitată de mandale.

Mandala simbolizează sănătate, armonie, unitate şi ciclul vieţii. Aceasta promovează descoperirea sinelui. Ea este rotundă pentru ca energiile să curgă lin, fără să se izbească de colţuri. Mandala este un cerc, care are un centru, dar este alcătuit şi din imprimeuri geometrice, care simbolizează geometria întregului Univers.

O mandală este construită începând din interior către exterior. Mandala poate fi folosită pentru efectele sale vindecătoare în 3 moduri: prin analizarea sa, prin colorarea sa sau chiar prin crearea sa.

Please follow and like us:
error

8 thoughts on “TPAweeklychallenge – #3 Mandala