Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Toată copilăria eu și sora mea am fost răsfățate cu dulciurile pe care ni le făceau bunica și surorile ei. Așa era la noi în familie, ne adunam împreună câțiva verișori, iar bunicile noastre meștereau de zor la bucătărie. Vremea a trecut, noi am crescut, a rămas generația următoare  facă astaadică mama împreună cu verișoarele ei  ne răsfețe cu rețetele moștenite de la bunici.

bună bucată de vreme cât o mai aveam pe mama, nu prea am cochetat cu bucătăria. Cu dulciurile nici atât. Nu  vedeam în bucătărie absolut deloc. Dar a venit vremea când a trebuit  fac și asta. Apoi chiar a început        mi placă.

Nu  încumet nici acum  fac dulciuri sofisticate, așa cum făceau ele, însă la cele mai simpluțe  bag și eu. Așa  am ales un dulce accesibil tuturor, o rețetă simplă știută de toată lumea și cu care care nu dai greș niciodatăȘi pentru  am un diabetic în familie, pe tata, am grijă mereu  trebuie  guste și el din preparatele mele.

Așa  am acceptat provocarea din partea Edulcorem- Nostalgie fără zahăr                                                                             mi-am pus șorțul retro și bentița cu fundițăși cu gândul la mama și bunica, cu dor de ele, m-am apucat  fac un chec cu cacao. Evident am ales o rețetă pe care am adaptat-o puțin pentru situația dată.

Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Rețeta

✅5 ouă
✅200 grame Edulcorem Stevia 1:1 zahăr
✅200 grame făină
✅4 linguri ulei
✅8 linguri lapte
✅2 plicuri zahăr vanilat
✅ un praf de copt
✅2 linguri cacao
✅un praf de sare

Mod de preparare

Separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tareAdăugăm treptat Edulcorem-ul și zahărul vanilat și mixăm până se topeșteBatem gălbenușurile cu uleiul pus ca la maioneză, apoi adăugăm laptele. Incorporăm gălbenușurile în albușuri amestecând ușor cu o spatulăAdăugăm treptat făina cernută și amestecată cu praful de copt. Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt, punem compoziția și oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cele două linguri cu cacao și amestecăm până se omogenizeazăAdăugăm compoziția de cacao astfel obținută in tăvi peste compoziția de chec și facem diferite forme cu furculițaDăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 40minute.
Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai importantnu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.
Edulcorem Stevia poate fi folosit în băuturiprăjituri, creme și alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-preț, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoasela preț accesibil!
Am ales  public astăzi acest articol, cu gândul la mamacare era o gospodină desăvârșită și a cărui zi de naștere era astăzi.

42 comments