Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Toată copilăria eu și sora mea am fost răsfățate cu dulciurile pe care ni le făceau bunica și surorile ei. Așa era la noi în familie, ne adunam împreună câțiva verișori, iar bunicile noastre meștereau de zor la bucătărie. Vremea a trecut, noi am crescut, a rămas generația următoare  facă astaadică mama împreună cu verișoarele ei  ne răsfețe cu rețetele moștenite de la bunici.

bună bucată de vreme cât o mai aveam pe mama, nu prea am cochetat cu bucătăria. Cu dulciurile nici atât. Nu  vedeam în bucătărie absolut deloc. Dar a venit vremea când a trebuit  fac și asta. Apoi chiar a început        mi placă.

Nu  încumet nici acum  fac dulciuri sofisticate, așa cum făceau ele, însă la cele mai simpluțe  bag și eu. Așa  am ales un dulce accesibil tuturor, o rețetă simplă știută de toată lumea și cu care care nu dai greș niciodatăȘi pentru  am un diabetic în familie, pe tata, am grijă mereu  trebuie  guste și el din preparatele mele.

Așa  am acceptat provocarea din partea Edulcorem- Nostalgie fără zahăr                                                                             mi-am pus șorțul retro și bentița cu fundițăși cu gândul la mama și bunica, cu dor de ele, m-am apucat  fac un chec cu cacao. Evident am ales o rețetă pe care am adaptat-o puțin pentru situația dată.

Edulcorem – Nostalgie fără zahăr și un chec ca în copilărie

Rețeta

✅5 ouă
✅200 grame Edulcorem Stevia 1:1 zahăr
✅200 grame făină
✅4 linguri ulei
✅8 linguri lapte
✅2 plicuri zahăr vanilat
✅ un praf de copt
✅2 linguri cacao
✅un praf de sare

Mod de preparare

Separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tareAdăugăm treptat Edulcorem-ul și zahărul vanilat și mixăm până se topeșteBatem gălbenușurile cu uleiul pus ca la maioneză, apoi adăugăm laptele. Incorporăm gălbenușurile în albușuri amestecând ușor cu o spatulăAdăugăm treptat făina cernută și amestecată cu praful de copt. Tapetăm două tăvi cu hârtie de copt, punem compoziția și oprim 5-6 linguri în vas, peste care adăugăm cele două linguri cu cacao și amestecăm până se omogenizeazăAdăugăm compoziția de cacao astfel obținută in tăvi peste compoziția de chec și facem diferite forme cu furculițaDăm tăvile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru cca 40minute.
Edulcorem STEVIA este un îndulcitor 100% natural din Stevia Rebaudiana și Eritritol.
Are ZERO calorii și ZERO indice glicemic, este stabil termic și, cel mai importantnu are gustul amărui, specific altor îndulcitori.
Edulcorem Stevia poate fi folosit în băuturiprăjituri, creme și alte delicii.  Cu un excelent raport calitate-preț, Edulcorem Stevia a fost creat tocmai pentru a răspunde așteptărilor celor care au restricții alimentare, dar își doresc dulciuri sănătoasela preț accesibil!
Am ales  public astăzi acest articol, cu gândul la mamacare era o gospodină desăvârșită și a cărui zi de naștere era astăzi.
Please follow and like us:
error

25 comments

  • Loredana Maria12/09/2019 at 14:12
    Multumesc frumos ptr retetă gospodină frumoasă 😘Răspunde
    • admin12/09/2019 at 15:35
      Cu drag, multumesc si eu :)Răspunde
  • Lucia Mihaela Curea12/09/2019 at 16:51
    Bunica ne facea mereu chec si avea o reteta tare simpla, mereu iesea minunat. Trebuie sa incerc si eu reteta ei, dar cu Edulcorem, sigur va iesi mult mai bun.Răspunde
    • admin12/09/2019 at 18:07
      SIgur o sa iasa bun :)Răspunde
  • Dana Stancu12/09/2019 at 17:37
    Bubulina, gospodina <3 Checul este si prefertaul meu, imi aminteste de copilarie Te pupRăspunde
    • admin12/09/2019 at 18:07
      Ma bucur ca si tie iti place :)Răspunde
  • Georgiana Sabina12/09/2019 at 17:58
    Uite ca un chec n am mai mancat de ceva timp, stiu ca mama facea unu foarte bunRăspunde
    • admin12/09/2019 at 18:08
      Sa o pui pe mama la treaba :)Răspunde
  • Stan Bianca12/09/2019 at 18:03
    Și eu mai fac chec uneori dar rețetă aceasta nu o știam. O să o incercRăspunde
    • admin12/09/2019 at 18:08
      Sper sa iti iasa bun :)Răspunde
  • Camelia Covaci12/09/2019 at 18:46
    Tare imi mai plac "coptaturile", iar checul este undeva in top. Se pastreaza si bine, iar dimineata alaturi de cafea e o bunatate.Răspunde
    • admin12/09/2019 at 18:51
      Exact asa am facut dimineata, langa cafea am pus si o felie de chec.Răspunde
  • Cristina Barbieru12/09/2019 at 19:43
    Nu am incercat sa fac chec cu astfel de indulcitor, dar sigur e delicios si sanatos pe deasupra.Răspunde
    • admin12/09/2019 at 23:30
      Da este, mai ales sanatos.Răspunde
  • Elena Chedică Mateică12/09/2019 at 19:47
    Checul este dulcele meu preferat, dacă mai conține și câteva bucăți de nuci m-a cucerit. O sa încerc și eu îndulcitorul.Răspunde
    • admin12/09/2019 at 23:32
      Si mie imi place mult :)Răspunde
  • Oana D.12/09/2019 at 20:39
    SIgur este gustos? :) am mai folosit indulcitori si sincer, mi s-a parut extrem de aiurea gustul prajiturilor. De aceea intreb, insa nu am folosit edulcocrem,altele, dar am incercat mai multe si pana nu am pus SI zahar, gusutul nu s-a ameliorat.Răspunde
  • Gratiela Vlad12/09/2019 at 21:52
    Arată incredibil! Felicitări!Răspunde
    • admin12/09/2019 at 23:32
      Multumesc :)Răspunde
    • Gabriela Alexandra Andrei12/10/2019 at 15:57
      Mulțumim pentru rețetă! Pare foarte gustos!Răspunde
  • Ordine sau dezordine12/09/2019 at 23:21
    Nu am auzit de acest îndulcitor. Ce preț are și de u de poate fi cumpărat?Răspunde
    • admin12/09/2019 at 23:31
      Este link in articol, iti las si aici inca odata. https://www.nosugarshop.ro/edulcoremRăspunde
  • Albu Steluta Georgiana12/10/2019 at 0:42
    Miam ce pofta mi-ai facut! Este o solutie buna si pentru mama mea care are diabet si este o pofticioasa la prajituriRăspunde
  • Mihaela12/10/2019 at 8:19
    La multi ani mamei tale si multa sanatate! Eu ori de cate ori vad sau mananc un chec ma apuca nostalgia pentru ca bunica mea facea cel mai bun chec din lume.Răspunde
  • Valeria Chertes12/11/2019 at 16:49
    Arata tare bine checul făcut de tine.Răspunde

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow by Email
Facebook
Twitter
%d blogeri au apreciat: