Mierea de salcâm Roua florilor de la Apidava și viața albinelor

Astăzi povestim despre mierea de salcâm Roua florilor de la Apidava și despre viața albinelor

Mierea de salcâm este obţinută din florile de salcâm şi se caracterizează prin faptul că are o remarcabilă puritate şi claritate. Este una dintre cele mai cunoscute şi dulci sortimente de miere datorită gustului delicat cu tentă florală.

Îşi păstrează starea lichidă pentru o lungă perioadă de timp datorită conţinutului ridicat de fructoză. Datorită conţinutului scăzut de zahăr, reprezintă cea mai bună alegere pentru diabetici.

Trebuie să fim  conştienti de importanţa albinelor pentru întregul ecosistem, prin activitatea lor de polenizare a plantelor. În articolul trecut am vorbit despre beneficiile mierii. Acum va spun câteva curiozităţi despre albine, care fac din aceste insecte creaturi cu adevărat speciale.

Despre albine

Există 16.000 de specii de albine, iar dintre acestea numai 5% sunt specii sociale, care trăiesc în roiuri. Cea mai cunoscută specie este albina de miere. Practic, cele mai multe specii de albine sunt insecte solitare.

Numărul aproximativ de albine dintr-un stup este de 60000;

Numărul aproximativ de flori vizitate de albinele dintr-un stup în fiecare zi este de 225000;

Numărul de lingurițe de miere pe care o albină îl produce pe parcursul vieții este de 1/12;

Numărul de bătăi din aripi pe minut al unei albine este de 12000;

Numărul aproximativ de km pe care îl parcurg albinele dintr-un stup pentu 1 kg de miere este de 80000;

Albinele se deplasează cu o viteză aproximativă de 24 de km/h;

Regina

este singura femelă dezvoltată sexual din stup şi munca acesteia este să facă ouă. La o săptămână de la naştere, matca începe să depună câte 1500-2000 de ouă pe zi. Matca este singura albină din stup care este hrănită exclusiv cu lăptişor de matcă.

Regina are o durată de viață în medie de 3 ani de zile, depunând în toată această perioada de timp ouă.

Albinele lucrătoare au o durata de viață scurtă, aproximativ 30 de zile, în acest timp trecând prin diferite stadii de dezvoltare în ceea ce privește rolul lor din stup.

Trântorii, masculii sunt produși numai de către regină. Deși puțini la număr, ei au un singur rol, dar important, rolul de parteneri ai reginei.

Cauzele principale de deces pentru o albina lucrătoare este epuizarea. Astfel, mușchii și aripile lor suportă doar un anumit timp de zbor, în general 800 km, în momentul atingerii acestui interval de zbor, se vor află în incapacitatea de a zbura și de a avea grijă de ele însele.

 

Trebuie să mai știm că mierea nu expiră, nu se strică, doar se zahariseşte după un timp, putând fi consumată în siguranţă chiar şi atunci.

Ce sortimente de miere vă plac? Vă astept cu recomandări.

10 comments

  • Cristina Barbieru02/18/2018 at 11:22
    Ce lucruri interesante am descoperit despre albine!! Mierea de salcam ne place mult, are o aroma placuta si nu este exagerat de dulce.Răspunde
  • Valeria Chertes02/18/2018 at 12:14
    Eu folosesc in ceai dimineata si seara in lapte.Răspunde
  • Mihaela Curea02/18/2018 at 17:50
    Cât de interesantă e viața albinelor! Mie îmi place mult mierea, mai ales în ceai și în iaurt.Răspunde
  • paula sosoi02/18/2018 at 22:48
    Noua ne place mierea, am preferat sa nu intru in detalii cu albinele, mai ales dupa ce mi-a zis o prietena, foarte elegant, ca mierea e voma de albine :) Mi-a cam stat in gat la micul dejun dar am trecute petse si o consumam si eu si fetita in fiecare dimineata :)Răspunde
  • Manases Andrea02/19/2018 at 9:07
    Eu chiar si cafeaua de dimineata o beau cu miere atat de mult imi place. Nu am incercat produsele Apidava dar cu siguranta o voi face! Te pup.Răspunde
  • vyo vyoleta02/19/2018 at 20:56
    Si noi folosim miere de salcam , in special la ceai dimineata.Răspunde
  • Rokolla02/20/2018 at 0:44
    Mie imi place mult mierea de salcam si mai mananc si miere cu fagureRăspunde
  • Raluca Brezniceanu02/20/2018 at 19:32
    Nu prea deosebesc sortimentele de miere intre ele decat daca cumva au o culoare diferita sau au un adaus de plante cu gust si miros puternic.Răspunde
  • Catalina Coman02/20/2018 at 22:45
    Noi folosim cam orice miere nimerim. Nu prea analizam.Răspunde
  • Albu Steluta Georgiana02/21/2018 at 18:09
    La noi in familie mierea este la loc de cinste!Răspunde

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow by Email
%d blogeri au apreciat: