Beneficiile Mierii de Tei – Roua Florilor de la Apidava

Beneficiile Mierii de Tei – Roua Florilor de la Apidava

Ca orice sortiment de miere, mierea de tei preia din calitățile excepționale ale florilor din care provine.
Deoarece în România se află cele mai mari masive de tei din Eupora, mierea de tei de la noi este exportată în tot vestul Europei.

Mierea de tei este una din cele mai bune și mai apreciate sortimente de miere. Conținutul său fiind bogat în vitamine (în special vitamina B1), aminoacizi, polen, uneori și o cantitate însemnată de mana (cu toate proprietățile acesteia).

Proprietățile fizico-chimice ale mierii de tei sunt specifice :
– culoarea este galben portocalie, uneori roșcată
– mirosul și aroma sunt caracteristice (fiind o miere destul de dulce cu o aromă deosebită)
– este fluidă până toamna, când la temperaturi scăzute cristalizează cu cristale mari (este asemănătoare untului), în sedimente existând o cantitate importantă de polen. După această cristalizare culoarea devine albicioasă iar gustul mai catifelat.

Proprietăți terapeutice ale mierii de tei :
– datorită efectelor anti-bacteriene și anti-inflamatoare este un bun remediu pentru tuse, răceală, pneumonii, astm, bronșite, laringite, tuberculoză ;

-mierea de tei are calități liniștitoare fiind prescrisă și în afecțiunile sistemului

nervos și în insomnii;

-este un bun și natural sedativ nervos;

– are efecte pozitive în cazul stărilor febrile ;
– intervine în tratarea bolilor renale;
– datorită conținutului ridicat în vitamine și aminoacizi intervine în înlăturarea stărilor de oboseală;
– are o acțiune benefică în tratarea rănilor și arsurilor.

Calitățile mierii de tei diferă însă în funcție și de locația de unde este culeasă sau starea vremii (uneori datorită ploilor din timpul culesului mierea de tei este mai diluată).

Datorită cantității importante de polen conținută și a aromei specifice, unele persoane au alergie, în acest caz consumul de miere de tei fiind contraindicat.

Mierea in cosmetică

Dacă tenul tău are probleme, o mască ce conţine miere, aplicată de două ori pe săptămână este remediul natural cel mai bun.

Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om. Astăzi o găsim în majoritatea produselor cosmetice, sau în saloanele de înfrumuseţare. Preţuită datorită faptului că este un antioxidant natural care menţine pielea netedă şi hidratată.

Am aflat că fiecare tip de ten poate fi îngrijit cu un anumit fel de miere de albina. Este adevărat că orice miere ai alege, aceasta va absoarbi impurităţile tenului, va hidrata ca la carte şi te va ajută să radiezi!

Mierea de tei este ideală pentru tratarea unui ten deshidratat.

Pentru această mască ai nevoie de două sau trei linguriţe de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de propolis şi una de ulei de măsline. Tenul va deveni mult mai catifelat, mult mai suplu.

Mierea de levănţică este foarte bună dacă te confrunţi cu un ten sensibil, cu probleme de cuperoză. Masca va conţine pe lângă mierea de levănţică şi o linguriţă de suc de lămâie.

Mierea de pădure este excelentă pentru tratarea tenului acneic, iar o mască va conţine trei linguriţe de miere de munte sau de pădure, două linguriţe de iaurt şi două linguriţe de propolis.

Mierea de rapiţă este excelentă pentru un ten ridat, un ten matur, care are nevoie de o îngrijire specială. Masca pe care o vei aplica trebuie să conţînă două linguri de miere, o lingură cu coji de ouă pisate şi o lingură de smântână.

Mierea polifloră este mai bogată în săruri minerale decât alte sortimente, aşadar e ideală pentru tenul mixt. Masca va conţine două linguri de miere şi o lingură cu suc de lămâie.

Vouă ce miere vă place și pentru ce o mai folosiţi?

Mierea am primit-o de la Apidava printr-o campanie Brander.

Please follow and like us:
error

29 thoughts on “Beneficiile Mierii de Tei – Roua Florilor de la Apidava