Vacanță la Sibiu

Vacanță la Sibiu

Vacanță la Sibiu

Hello Girls, vreau să fac câteva articole în care să vă povestesc despre vacanțele din ultimii doi ani, așa că astăzi încep cu cea mai recentă vacanță la Sibiu. Așa cum ați văzut tot ce am postat în social media, anul trecut și anul acesta nu am ieșit din țară. Așa am considerat că e mai safe pentru noi, având în vedere pandemia pe care o trăim. Ne este dor de vacanțele pe alte meleaguri, dar poți avea și în țară vacanțe frumoase. Iubim Sibiul și de fiecare dată când ne întoarcem la el, descoperim ceva nou. Săptămâna trecută am petrecut-o la Sibiu, ne-am uitat la vreme, am văzut că e ok, ne-am urcat în mășină și am plecat.

Cazare

Am ales de data aceasta un apartament privat cu trei camere. Nu am vrut să depindem de nimeni, să ne trezim târziu și a fost alegerea perfectă. Cam la 5-600 de metri de centru, o zonă liniștită, apartamentul confortabil și utilat cu tot ce trebuie.

Ce am vizitat

Palatul Brukentkal Avrig era de multă vreme pe #wishlist. Este fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, construită în stilul barocului târziu, la finalul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XIX-lea. Palatul se află pe o terasă de 12 metri situată în punctul cel mai înalt al orașului Avrig (județul Sibiu), cu deschidere asupra Văii Oltului.

Parcul domeniului Brukenthal este organizat în terase care coboară succesiv spre râul Olt. Acesta a fost construit în stil baroc – fiind singurul parc de acest fel din România. Era o expresie a modului de gândire erudit, cu puternice înclinații iluministe ale baronului Samuel von Brukenthal.

Taxa de vizitare este 25 de lei, am petrecut o după-amiază frumoasă, ne-am plimbat pe alei prin parc, am luat prânzul în grădina Oranjeriei. Există și hotel dacă doriți să vă cazați acolo. Toată grădina era decorată deja pentru toamnă, ne-a plăcut foarte mult.

Mănăstirea Cârța

Mănăstirea Cârța a fost în Evul Mediu un așezământ monahal cistercian din Țara Făgărașului. Înființarea mănăstirii de la Cârța a fost datată în anul 1202. Ansamblul mănăstirii se află în stare de ruină, doar o capelă fiind folosită până în prezent de comunitatea evanghelică săsească. Mănăstirea cisterciană Cârța a deținut un rol major atât în istoria politică, economică și culturală a Transilvaniei medievale.

Taxa de vizitare este de 10 lei și vă recomand cu drag locurile astea frumoase dacă ajungeți prin Sibiu. Să le aveți în vedere, curtea este îngrijită, mult verde și multe flori, totul te încarcă cu o stare de bine.

Muzeul Astra

Un alt loc minunat pe care îl vizităm a treia oară este Muzeul Astra, merită o după-amiază petrecută aici în natură.

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Romania. Situat imediat la sud de Sibiu, muzeul conține creații ale civilizației populare tradiționale. Casele, atelierele și complexele de cladiri sunt presărate in jurul unui lac, printre copacii Dumbrăvii Sibiului.
Muzeul se întinde pe 96 de hectare, este străbătut de 10 kilometri de alei de-a lungul cărora se găsesc peste 300 de clădiri.

Coffee and Lunch

Piața Mare este un loc foarte ofertant și aici se organizează mereu evenimente. Concerte, târguri, expoziții și diverse festivaluri. Ne-am plimbat ore întregi pe străduțele întortocheate și multe locuri ne-au adus aminte de vacanțele petrecute în orașe medievale din afară țării.

Vacanță la Sibiu

 

Pentru prânz și cină am ales de fiecare dată altă terasă, pentru o experiență culinară nouă și am ales bine de fiecare dată.

În ce privește cafeaua cel mai mult mi-a plăcut terasa Atrium, de la Podul Minciunilor, cu o atmosfera cozy în lumina caldă a soarelui și în acordurile minunate ale pianistului.

Cam așa a fost cea mai recentă vacanță a noastră în țară. Mai mult poze și reels găsiți și pe contul meu de Instagram.

Cui îi mai place Sibiul?

10 comments

  • Simona Asaftei09/22/2021 at 11:21
    Avem locuri foarte frumoase de vizitat și la noi în țară ,la Sibiu nu am fost niciodată ,dar cu siguranță dacă voi ajunge cândva Muzeul Civilizației și Mănăstirea Cârța le voi vizita și eu .Mă buvur pentru tine draga mea !Răspunde
    • Andradda Nikky03/21/2022 at 23:23
      Foarte frumos! Și eu as vrea sa vizitez Suceava! ?Răspunde
      • Andradda Nikky03/21/2022 at 23:24
        Sibiu! ???Răspunde
  • Inna Alina09/22/2021 at 12:52
    O vacanta de vis ați avut.Foarte frumos este acolo,mi.ar plăcea sa ajung și eu la Sibiu!Răspunde
  • Valeria Chertes09/23/2021 at 0:23
    Sibiul un oraș foarte frumos dar te așteptăm să vii să vezi cum este OradeaRăspunde
  • Irina Gabriela Anghelina09/28/2021 at 8:10
    Ma bucur ca ai avut parte de puțin relax.Sicer eu una nu am avut ocazia sa vizitez acest oraș despre care am auzit atât de multeRăspunde
  • Bratu Gabriela11/03/2021 at 17:33
    ador sibiul! uite, la muzeul astra nu am ajuns, insa ma intreb daca or avea permis si accesul cu catei. tare am da o fuga acolo...Răspunde
    • Cristina Ion03/04/2022 at 0:22
      Și mie îmi place tare mult orașul acesta! L-am vizitat de câteva ori până acum și sper sa ajung și anul acesta.Răspunde
  • Anita Kovacs04/01/2022 at 19:33
    Mulțumesc pentru acest articol.Au venit la fix aceste recomandări pentru că vrem să plecăm un weekend la Sibiu. Abia aștept să vizitez tot ce e pe acolo.Răspunde
  • Zsolt08/05/2022 at 0:56
    Doar in trecere am fost, din pacate. As vrea sa vizitez mai ales Muzeul Astra.Răspunde

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.